Het lenen van geld

Wanneer een gezin of een consument even een periode kent waarin het financieel wat minder gaat dan is lenen vaak een goede optie. Met een lening heeft men namelijk tijdelijk wat meer geld te besteden. Dit kan handig zijn wanneer men bijvoorbeeld de rekeningen niet meer kan betalen of wanneer een noodzakelijke aanschaf moet doen van bijvoorbeeld een auto of een keuken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een consument wanneer het gaat om het lenen van geld.

Mogelijkheden om snel geld te lenen

Zoals gezegd zijn er verschillende mogelijkheden om snel geld te lenen wanneer u tijdelijk wat minder te besteden heeft. We zetten daarom graag de meest voorkomende leningen voor u op een rij zodat u een idee krijgt van de mogelijkheden die u heeft wanneer u op zoek bent naar een lening.

Zo kunt u kiezen uit de volgende leningen:

  • Persoonlijke lening
  • Doorlopend krediet
  • WOZ-krediet
  • Credit Card krediet
  • Rood staan betaalrekening
  • Hypothecaire lening

De meest gebruikte varianten zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet.

Lease vormen

Het lease van producten valt hier buiten beschouwing. Ook het kopen op afbetaling, zoals Huurkoop wordt hier nu niet besproken.

Wat is een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een consumptieve kredietvorm waarbij een consument een bedrag krijgt uitgekeerd in een keer. Dit geleende bedrag zal vervolgens in een vaststaand aantal termijn moeten worden terugbetaald. Hier bovenop zal de consument maandelijks rente moeten betalen over het geleende bedrag. De looptijd en de rente kunnen niet worden aangepast gedurende de lengte van de lening.

Wat is een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een consumptieve kredietvorm waarbij een consument een leensom krijgt van een kredietverstrekker. Van deze leensom kan de consument geld opnemen. Dit kan in meerdere kleine delen gebeuren maar de consument kan ook alles in een keer opnemen. Ook kan hij tussentijds aflossen en het afgeloste bedrag tevens weer opnieuw opnemen.