Wat is een persoonlijke lening

Wanneer mensen tijdelijk krap bij kas zitten is het vaak een oplossing om wat geld te lenen. Als het gaat om het lenen van geld dan hebben mensen vaak meerdere opties. Een optie hiervan is de persoonlijke lening, een vorm van consumptief krediet waarbij men het geleende bedrag in een keer uitbetaald krijgt en dit bedrag in een vaststaand aantal termijnen terugbetaalt. Het terugbetalen bestaat uit een aflossing plus rente, elke maand.

Het afsluiten van een persoonlijke lening

Wanneer men heeft besloten om een persoonlijke lening af te sluiten heeft men vaak de keuze uit verschillende kredietverstrekkers. Hierbij is het vaak verstandig om goed te bekijken wat alle opties zijn aangezien er vaak nogal wat verschillen bestaan tussen deze verschillende kredietverstrekkers.

Kredietverstrekkers vergelijken

Hierbij is het handig om enkele van deze kredietverstrekkers te vergelijken waarbij gelet kan worden op zaken zoals:

  • Rente over de persoonlijke lening
  • Looptijd van de persoonlijke lening
  • Service van de kredietverstrekker
  • Betrouwbaarheid van de kredietverstrekker

Kredietverstrekkers bezoeken

Er zijn verschillende vergelijkingssites te vinden op het internet maar u kunt natuurlijk ook enkele websites van kredietverstrekkers bezoeken zodat u hier de producten kunt bekijken. Op deze manier kunt u ook enkele persoonlijke leningen met elkaar vergelijken. Ook is het mogelijk om enkele offertes aan te vragen bij enkele kredietverstrekkers zodat u alles te weten kunt komen over de persoonlijke leningen van verschillende kredietverstrekkers.

Een extra persoonlijke lening

Wanneer men een persoonlijke lening af wil sluiten terwijl er al een persoonlijke lening is afgesloten in het verleden dan spreekt men van een extra persoonlijke lening. Het kan voorkomen dat mensen een persoonlijke lening afsluiten puur om de oude lening af te lossen. In dit geval wordt de eerste lening vaak in de tweede lening opgenomen.

Rente en aflossing

Denk er wel aan dat uw maandlasten die bestaan uit een aflossingscomponent en een rentecomponent zullen toenemen. Ook zal er getest worden bij het Bureau Krediet Registratie waarbij de kredietverstrekker kan zien dat u al een lening heeft lopen. Dit kan soms voor een weigering van de extra persoonlijke lening zorgen.