Hoe kan ik al mijn doorlopende kredieten oversluiten in nieuwe goedkope geld lening?

Wanneer u een doorlopend krediet heeft lopen bij een bank dan kan het zijn dat u ook nog andere kredieten hebt lopen ergens anders.

Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke lening of een aankoop die u heeft gedaan op afbetaling. Wanneer u meerdere vormen van krediet heeft afgesloten dan is het mogelijk om al deze kredieten over te sluiten naar een kredietverstrekker in de vorm van één nieuwe lening.

Het oversluiten van meerdere kredieten naar een kredietverstrekker heeft zowel zijn voordelen als zijn nadelen.

Voordelen van het oversluiten van meerdere kredieten

Wanneer men gebruik maakt van meerdere krediet dan heeft men de mogelijkheid om deze kredieten samen te voegen tot een groot krediet door middel van het oversluiten van deze kredieten. Wanneer u besluit om uw kredieten over te sluiten naar een centrale kredietverstrekker dan heeft dat een aantal voordelen.

Zo is het in de eerste plaats overzichtelijker, aangezien u nu nog maar een lening heeft lopen in plaats van meerdere leningen die her en der zijn verspreid. Naast dat het overzichtelijker is brengt het ook lagere kosten met zich mee. Vaak betaalt u namelijk over een grote lening minder rente dan wanneer u verschillende kleine leningen heeft lopen.

Voordelen van het oversluiten:

  • Overzichtelijkheid
  • Lagere maandlasten

Nadelen van het oversluiten van meerdere kredieten

Aan het oversluiten van meerdere kredieten zitten echter ook enkele nadelen. Zo zult u vaak oversluitkosten moeten betalen als boete van het vervroegd aflossen van de huidige kredieten. Hierbij is het belangrijk dat de oversluitkosten niet groter zijn dan het voordeel dat behaald kan worden met het oversluiten.

Looptijd nieuw krediet

Daarnaast zal vaak ook de looptijd langer zijn dan de looptijd van de huidige lopende kredieten. Dit houdt in dat u weliswaar lagere maandlasten zult ervaren maar dat u ook over een langere periode maandlasten zult moeten betalen. Uiteindelijk kan het dus zijn dat u meer betaalt dan u zichzelf had voorgeschoteld.

Overige nadelen oversluiten

  • Oversluitkosten
  • Langere looptijd